Opis
Sastojci: tapioka (=manioka) škrob
Uporaba: za pripremanje pudinga
Priprema: bisere treba namočiti u vodu ili biljno mlijeko otprilike 5-10 minuta, dok omekšaju. Nakon toga treba kuhati na laganoj vatri, te dodati začine (npr. vaniliju, rogač u prahu, cimet, grožđice, itd.) po ukusu. Kada se zgusne, skinuti s vatre i utočiti u male zdjelice, te pustiti da se ohladi. Ukrasiti sušenim voćem, kokosovim brašnom, itd.
Osnovni recept za puding od tapioke perlice je 100 g perlica i 700 g tekućine, voda, biljno mlijeko, sok ili sl. 100 g perlica preliti sa 2 dcl vode i ostaviti 1 sat da se namaču. Nakon toga sve preliti sa 500 g kokosovog mlijeka i 2-3 žlice kokosovog šećera ( Xylita, Eritrita), i kuhati nekih 15 minuta dok nisu sasvim mekane i masa gusta. Maknuti s vatre i dodati 2 lista omekšale želatine u listićima ako se želi izvaditi neku jasnu formu. Masu uliti u silikonske kalupe i ostaviti na hladno da se stisne.
Porijeklo: Tajland
Nutritivna vrijednost
Energetska vrijednost | 1516 kJ / 356 kcal |
Masti | 0,1 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,03 g |
Ugljikohidrati | 88,4 g |
od kojih šećeri | 0 g |
Bjelančevine | 0,56 g |
Soli | 0,03 g |
Recenzije
Još nema recenzija.